Aaschaf kitesurf materiaal

De aanschaf van je kitesurf materiaal

Je hebt je lessen gehad en bent van plan om een kitesurf set aan te schaffen. Een serieuze aankoop waar je goed de tijd voor moet nemen. Je moet eerst een aantal opties overwegen om je keuze mogelijkheid te beperken.

  1. Wat heb je allemaal nodig? Wil je 1 kite of 2 kites, een board, trapeze, wetsuit etc..
  2. Wat voor bedrag heb je zelf voor ogen om uit te geven? Bedenk dat je met het meeste materiaal jaren door kan dus dat het beter is iets meer uit te geven voor kwaliteit.
  3. Wil je perse nieuw kopen of mag het ook wel een nette kite zijn die een jaartje oud is? Of misschien wel een overjarige nieuwe kite.

In de kite wereld heb je een tiental merken welke vaak onder te verdelen zijn in een prijs/kwaliteit verhouding. Dure merken leveren over het algemeen ook de beste kwaliteit en hebben de meest doorontwikkelde kites.

Een nieuwe kite inclusief de bar/lijnen kan tegenwoordig al snel €1750,- kosten in de winkel. Wanneer je diezelfde kite neemt maar een model van een jaar eerder dan kun je jezelf vaak al 25-30% besparen en kost een nieuwe kite €1300. Als beginner zul je het verschil vaak toch niet merken en dan is dit een goede manier om wat kosten te besparen.

In sommige winkels is het ook mogelijk om tweedehands kites te kopen. Het voordeel hiervan is dat de kites volledig gecheckt zijn en je wanner er een mankement blijkt te zijn je terug kan naar de winkel. Tweedehands kites van een jaar oud zijn al snel 40%+ goedkoper, als je een iets ouder model koopt word dit steeds goedkoper.

Wij van kiteschool lerenkitesurfen.nl adviseren altijd onze cursisten als zij tweedehands kites willen kopen om naar niet oudere kites te kijken dan 3 jaar oud. Een optie die wij zelf bieden is de verkoop van onze leskites. Deze kites worden ieder jaar vernieuwd waardoor je zeker weten kwaliteit koopt. Daarnaast hebben onze cursisten ervaring met dit type kite waardoor zij exact weten hoe er mee om te gaan wanneer ze zelfstandig aan de slag gaan.

 

Nieuw kitesurfmateriaal kopen

Als je hebt besloten om een nieuwe kite te kopen dan kom je uiteindelijk online of offline bij een winkel uit. In Nederland zijn er meerdere grote winkels te vinden die alle bekende merken verkopen. Zij kunnen je ook het beste adviseren in de winkel en doordat zij voorraad hebben kun je alles direct passen en echt zien wat je koopt.

Sommige kitesurfscholen hebben ook de mogelijkheid om hun nieuwe of gebruikte materialen te kopen. Zij zijn de experts dus vraag altijd naar de mogelijkheden.

 

Tweedehands materiaal kopen

Bij tweedehands kitesurfmateriaal kopen denken we al snel aan marktplaats.nl
Als onervaren kiter met eigenlijk nog geen verstand van materiaal is het advies altijd een kenner mee te nemen. Wanneer dit niet mogelijk is let da voornamelijk goed op;

  • Scheuren / reparaties, hoeven geen probleem te zijn als ze professioneel zijn gerepareerd. Uiteraard haalt dit de waarde van de kite hard omlaag.
  • Lekke tubes, pomp de kite op en laat hem een half uur liggen hij moet hard blijven
  • Versleten lijnen, je wilt niet dat er knoopjes in de lijnen zitten of dat lijnen breken door slijtage
  • Gelijke lengte van de lijnen, lijnen rekken en het kan zijn dat de ene lijn langer is dan de ander
  • Uitgedroogde ventielen, soms als je de ventielen heen en weer duwt vind je scheurtjes welke kunnen duiden op lekkage

Tweedehands kites kopen via een winkel of kiteschool is een betere optie omdat zij alle checks al voor jou hebben gedaan.

 

Wetsuit en trapeze

Een wetsuit of trapeze word vrijwel altijd niet gekocht. Dit is materiaal wat om je lichaam heen zit en echt goed moet zitten. Een wetsuit wat niet goed aansluit zorgt ervoor dat je het te snel koud krijgt en een trapeze die niet goed zit kan voor rugklachten zorgen.

Loop eens een surfwinkel binnen en ga het assortiment bekijken / passen. Je hoeft niet meteen iets te kopen maar dan krijg je een idee van alle mogelijkheden die er zijn.

 

Advies nodig? Wij helpen graag

Je kunt altijd contact met ons opnemen om te vragen wat de mogelijkheden zijn. Heb je zelf kitesurf materiaal gevonden online? Vraag ons advies en we zullen vertellen waarom dit wel of geen goede aankoop zal zijn voor jou.

Andere kite/surfshops in Zandvoort zijn:

Van den Berg Surf

Nalu