Kitesurf Cursus aanbod

Kitesurf Cursus aanbod

Er zijn duizenden kitesurfscholen in de hele wereld, je kunt dan ook wel begrijpen dat er op heel veel verschillende manieren les zal worden gegeven. Veel kitescholen hebben hun naar eigen zeggen “beste” lesmethode ontwikkeld waarop je het snelst, best en veiligst zult leren kitesurfen. Hierdoor noemt iedereen zich ook de beste kitesurfschool die er maar is.

Zoek bij het kiezen van een kitesurfschool naar een lesmethode die het beste bij jou klikt. Vaak staat dit wel op de website beschreven. Het kitesurf cursus aanbod bestaat daarnaast ook uit wat voor les je boekt. Ga je voor 1 op 1 privé les of kies je voor een groepsles? Kies je dan voor een school waar maar 2 cursisten in een groep zitten of voor een school waar er 3 in een groep zitten?

Onze school geeft standaard maar met 2 cursisten tegelijk les. Een tweede persoon kan de ander helpen, een derde persoon staat ten alle tijden niks te doen.

Een aantal van de punten die wij erg belangrijk vinden zijn;

 • Les kwaliteit behouden
  Iedereen zal natuurlijk zeggen dat zij dit belangrijk vinden, maar het is de manier waarop dit word nagestreefd. Wij zijn een kitesurfschool die al sinds 2009 bestaat, en hoewel we nu een stuk groter zijn met andere activiteiten en veel personeel staan de eigenaren nog steeds zelf les te geven. Dit doen wij zodat we constant blijven ervaren waar behoeft naar is bij onze klanten en om de leskwaliteit van andere instructeurs op hoogniveau te behouden. Er zijn ook scholen waarbij de eigenaren zelf niet eens kunnen kitesurfen. Zij hebben dus minder zicht op kwaliteit van de lessen.
 • Zo min mogelijk tijd verspillen
  Kort gezegd ziet een les er bij ons als volgt uit; inschrijven, omkleden, naar het strand, materiaal optuigen, vliegeren, bodydraggen, waterstarten.
  Om de hele theorie achter het kitesurfen uit te leggen kun je een uur tijd aan besteden maar het overgrote deel van de cursisten zal het dan nog niet snappen totdat zij daadwerkelijk aan de kite hangen. Wij slaan dit zo ver als mogelijk over en laten met strakke begeleiding direct de kite op. Tijdens dat je aan de vlieger hangt leggen we theorie uit die je nog geen minuut later direct kunt toepassen. Zodra je een techniek beheerst gaan we je deze niet eindeloos laten oefenen maar gaan we direct door naar de volgende stap.Veel andere scholen die “volgens het boekje” werken die hebben vooraf bepaald hoeveel er geleerd gaat worden in 1 les. Iedere cursist zal hierdoor dezelfde minimale tijd bezig zijn met een oefening. Wij vinden dit zonde van de tijd, en streven naar vrolijke gemotiveerde cursisten die sneller hun doel bereiken.
 • Persoonlijke aandacht
  Van begin af aan zal de instructeur vrijwel constant een armlengte bij je vandaan staan. Kitesurfen is om te leren best gevaarlijk tot je weet hoe je met de vlieger en de krachten moet omgaan. De instructeur is tot die tijd altijd dichtbij om snel te kunnen ingrijpen wanneer nodig. Wij kijken niet toe tot je een grote fout maakt, we verbeteren je voordat deze fout gemaakt word en leggen je uit wat er had kunnen gebeuren.Leren kitesurfen moet leuk zijn, wanneer je een harde klapper maakt tijdens je leerproces kan dat je mening over kitesurfen meteen al veranderen en is de lol er vanaf.
 • Lessen gaan alleen door als dit echt kan
  Kitesurfen is niet altijd mogelijk. We hebben te maken met de windsnelheid maar ook met de windrichting. Wij snappen dat het frustrerend kan zijn als een kitesurfles gecanceld word maar dit gebeurt nooit zonder goede reden. Als het te hard waait vinden wij het risico dat een ongeluk ontstaat te groot en omdat we dan zo voorzichtig moeten doen gaat het plezier van leren kitesurfen er ook vanaf. Als het te zacht waait en een kite blijft niet in de lucht staan dan laten we onze cursisten ook niet komen.