Kitesurf verzekering

Kitesurf verzekering

Kitesurfen is een geweldige sport, maar ook een dure sport waarbij materiaalschade als snel hoog in de kosten kan oplopen. Omdat kitesurfen onder extreme sporten valt word schade in de meeste gevallen niet gedekt door de standaard verzekeraars. Het is dus belangrijk een goede kitesurfverzekering af te sluiten, voor je eigen materiaal, maar ook voor de schade die je een ander kan aanbrengen.

In Nederland kennen we een aantal grote verzekeraars die zich wel willen verbinden aan de sport. We zullen er 2 behandelen.

 

NKV (Nederlandse Kitesurf Vereniging)

Als je lid bent van de Nederlandse kitesurf vereniging dan krijg je hier automatisch een verzekering bij. Een lidmaatschap kost €35,- per jaar.
Voor dit bedrag steun je de vrijwilligers van het NKV om kitesurfen in Nederland zo aangenaam mogelijk te maken. De kitesurfsport is één van de snelst groeiende sporten van Nederland. De beperkt aanwezige kitespots worden drukker en daarom is behoud, verbetering en creatie van kitesurflocaties van groot belang.

Zonder toestemming van de overheid is kitesurfen verboden, daarom is het noodzakelijk dat er toestemming geregeld wordt. Dit is de primaire taak van de NKV. Zij werken samen met de overheid, het Watersportverbond, natuurorganisaties, media en overige betrokken instellingen. Met meer leden kunnen zij meer invloed uitoefenen tijdens beleidsvorming met betrekking op het kitesurfen, zoals het verbeteren van een recreatiegebied of het beschermen van een natuurgebied. Zonder inspraak van de NKV zou kitesurfen op jouw lievelingsspot morgen opeens verboden kunnen zijn!

Het bestuur van de NKV bestaat uit vrijwilligers en een regiocoördinator die in dienst is van de NKV. De regiocoördinator werkt 3 dagen per week aan regiozaken (o.a. spotbeheer), wet en regelgeving. Zo zijn zij zeker dat er genoeg aandacht gegeven wordt aan de primaire taak van de NKV: veilig kitesurfen mogelijk maken op zoveel mogelijk geschikte locaties in Nederland. De NKV werkt samen met haar vele vrijwilligers, o.a. spotbeheerders. Deze spotbeheerders zijn het aanspreekpunt van een kitespot in Nederland en werken hard aan het legaliseren, verbeteren en/of veiliger maken van hún spot.

 

NKV verzekering

Als lid van de NKV ben jij super goed verzekerd. Je bent namelijk gelijk lid van de kitesurf verzekering van de NKV:

 1. Een ongevallenverzekering (werelddekking)
 2. Een secondaire aansprakelijkheidsverzekering (werelddekking)
  • Voor schade veroorzaakt als kitesurfer aan anderen
  • Maximale dekking € 500.000,- (eigen WA dient eerst aangesproken te worden)
 3. Een materiaalverzekering (werelddekking)
  • Schade aan materiaal, zoals een gebroken board of gescheurde kite, inclusief diefstal uit locker/auto
  • Maximale dekking € 500,- (eigen risico € 50,-)

 

Sportzeker

Sportzeker is een alternatief dat een betere dekking garandeert. Zowel in Nederland als in het buitenland ben je gedekt voor schade. Het is een complete reis- en materiaalverzekering in 1. Schades, diefstal en ongelukken zijn daarmee verzekerd.

Aanvullend heb je de mogelijkheid om aansprakelijkheid bij surfongelukken af te dekken.

Je kan dus zonder zorgen het water op. Je bent 365 dagen per jaar verzekerd in binnen- en buitenland (ook wintersport). Deze verzekering kun je dus in de plaats nemen voor je huidige reisverzekering.

Je surfmateriaal is gedekt op vakantie maar ook als je niét op vakantie bent dus in Nederland gewoon aan het varen bent.

Denk hierbij aan schades die je hebt aan je spullen:

 • gescheurde kites
 • gebroken boards
 • beschadigingen aan bagage tijdens transport

Dit kan ook door eigen schuld zijn ontstaan door een eigen crash. Dat maakt niet uit.

Ook een belangrijk punt is diefstal. Als je aan het varen bent en je overige surfspullen worden uit de auto gestolen, dan is dat verzekerd! Dat vind je nergens anders.

Ook diefstal uit je vakantieverblijf is verzekerd.

De kleine letters: ze vragen wel een eigen risico van 50 euro per incident.

Hier vind je meer informatie over de Sportzeker verzekeringen