Kitesurfen en Corona (Covid-19)

Het Corona virus (Covid-19) en kitesurfen in Nederland

Tot dusver heeft het coronavirus (Covid-19) een enorme impact gehad op het dagelijks leven. In Nederland wordt aangeraden om vanuit huis te werken, kom niet in de buurt van mensen en als je symptomen hebt, blijf dan twee weken in quarantaine. Gelukkig mogen we nog steeds naar buiten als we minimaal 1,5 meter afstand van andere mensen houden.

We kunnen nog steeds zelfstandig kitesurfen, maar veel mensen gaan niet omdat ze niet in een situatie willen komen waarin ze hulp nodig hebben, gered moeten worden en naar het ziekenhuis moeten gaan. Er is al veel te veel druk op ziekenhuispersoneel en andere zorgverleners. Omdat veel mensen thuis werken of tijdelijk zonder werk zitten is er meer vrijheid om te gaan kitesurfen wanneer de wind dit toelaat. Helaas word het daardoor erg druk op veel vooral binnenlandse kitesurfspots welke nu door de gemeenten dreigen te worden gesloten. De 1.5 meter regels worden op de parkeerplaatsen en voorafgaand aan het kitesurfen te weinig nageleefd.

 

Verantwoord kitesurfen tijdens het Coronavirus

Als je toch graag het water op wilt gaan kies dan allereerst een rustige plek op. Kleed je thuis al om en zorg dat je direct het water op gaat als je je kitespullen hebt opgetuigd. Controleer je materiaal nog eens extra goed om mankementen te voorkomen. Let ook op met het delen van je pomp, wanneer iemand anders die heeft aangeraakt en het virus met zich meedraagt raak je sneller besmet. Wanneer het toch druk begint te worden op je kitespot en je bent al lange tijd aan het varen stop dan. Zo kunnen er meer mensen genieten om een uurtje uit huis te kunnen gaan en te doen wat ze het liefste doen.

 

Leren kitesurfen en Coronavirus, zijn kitesurfscholen open ondanks Covid-19?

Alle kitesurfscholen houden hun deuren vooralsnog (23-04-2020) gesloten. Volgens de overheid moet iedereen boven de 12 jaar die wil sporten de 1.5 meter afstand regel naleven. Tijdens kitesurflessen is dit erg lastig omdat de instructeur veelal binnen 1.5 meter afstand staat om je te assisteren en in te grijpen wanneer dit nodig is. Onze kitesurfschool is aan het bekijken hoe we op een verantwoorde manier toch lessen kunnen gaan geven binnenkort.

Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer onze lessen weer beginnen, stuur on dan alvast een berichtje en je hoort het direct zodra het weer kan.

Locatie: Boulevard barnaart 22, 2041 JA Zandvoort
Whatsapp: +31615191376
Bel: +31615191376
Email: info@lerenkitesurfen.nl