Leren kitesurfen

Kitesurfen in Bloemendaal

Maximaal 2 personen in een groep, geen vast lesprogramma maar naar niveau, opgeleide instructeurs, nieuwste materialen en een TOP locatie.

In Bloemendaal mag je niet overal kitesurfen. Er zijn strenge regels welke dienen te worden opgevolgd. Kitesurfen is niet toegestaan bij de strandpaviljoens van Bloemendaal met uitzondering van de watersportstrandtent Mifune.

Als je op Bloemendaal gaat kitesurfen dan kitesurf je op de Noordzee. Bloemendaal heeft een middelgroot zandstrand. Als het hoog water is dan kan het strand erg krap zijn.

Bereikbaarheid

Kitesurfen in Bloemendaal is minder gemakkelijk dan de naastgelegen spot Zandvoort door de bereikbaarheid. Met de auto kun je naar een betaald parkeren parkeerplaats en vanaf daar dien je nog 10 minuten te lopen naar de spot waar je mag kitesurfen. Er rijd vanaf treinstation Zandvoort en Haarlem een bus naar Bloemendaal aan zee, vanaf daar dien je nog 15 minute te lopen naar de kitesurfspot.

Kitesurfles en faciliteiten

Er is op het strand van Bloemendaal een surfclub aanwezig waar je gedurende het seizoen materiaal kunt stallen. Ook kun je hier kitesurfles nemen. Kitesurfschool Lerenkitesurfen.nl en Watersportcentrum Pepsports bevinden zich op een paar minuten van Bloemendaal en zijn makkelijker te bereiken.

Wil jij kitesurfles Bloemendaal? Onze kiteschool bevind zich op de grens tussen Zandvoort en Bloemendaal in, direct aan de boulevard. Wij geven kitesurfles op een vrij stuk strand voorbij de strandpaviljoens. Hierdoor hebben wij altijd de nodige ruimte en vermijden we zo veel mogelijk obstakels. De kust langs Zandvoort en Bloemendaal is kilometers lang met diverse plekken waar het is toegestaan om te kitesurfen. Wij hebben de rustigste plek uitgezocht voor jouw kitesurfles. Na je kitesurfles kun je heerlijk nog even nagenieten op één van de vele terrasje bij de strandpaviljoens van Zandvoort en Bloemendaal aan zee.

Soorten lessen

Je hebt de keuze uit 3 soorten lessen. De basisles voor als je nog helemaal geen eerdere kitesurfervaring hebt opgedaan. Hierin beginnen we vanaf het begin met leren vliegeren met de kite. Vaak ben je aan het einde van de basisles toe aan de waterstart. Deze les word met maximaal 2 cursisten per groep gegeven. Wanneer je liever alleen les wilt is het mogelijk tegen een meerprijs een priveles te boeken. Heb je al enige kitesurfervaring maar wil je graag nog wat meer begeleid worden of nieuwe dingen leren onder begeleiding van onze instructeurs, dan boek je een advanced kitesurfles. We gaan door op het niveau waar je gebleven bent.

Weet je al zeker dat je door wilt gaan tot je je eerste meters op het board hebt gestaan? Boek dan onze voordelige 3-daagse cursus. In 3 lessen garanderen wij dat jij je eerste meters met het board hebt gemaakt en dusdanige kitecontrole hebt waarna je zelfstandig door kunt gaan met oefenen.

Met welke windrichting kun je kitesurfen in Bloemendaal?

De wind in Bloemendaal is goed tussen de 215 graden zuid zuid west (ZZW) en 35 graden noord noord oost (NNO).

Welke kitesurfles kies jij?

Basis Les

€109

3 Daagse Cursus

BESTSELLER!

€ 279

Prive Les

€159