Kitesurf cursus (3 dagen)

Meer over kitesurf cursus (3 dagen)

Op zoek naar kitesurfles in Zandvoort? Bij Leren Kitesurfen heb je maximaal 2 personen in een groep, geen vast lesprogramma maar naar niveau, opgeleide instructeurs, nieuwste materialen en een TOP locatie

3-daagse training kitesurfen

Ben je er helemaal zeker van dat jij het kitesurfen wilt leren? In de 3-daagse cursus gaan wij door tot de eerste meters zijn gemaakt!

Natuurlijk wil jij zo snel mogelijk leren kitesurfen. Lerenkitesurfen.nl zorgt ervoor dat jij na de introductie kitesurf cursus de basistheorie begrijpt en de veiligheidssystemen kunt toepassen. Daarbij legt onze kitesurfschool vanaf de eerste cursusdag de focus op het board. Wij gaan jou meters laten maken! Wij werken niet met een vast lesschema, iedere cursist is anders en krijgt op een eigen manier les.

Deel 1 van de kitelessen

De eerste van de drie kitelessen staat in het teken van het aanleren van de basistechniek. Na een stuk uitleg krijg je direct de vlieger in handen. Nog veilig op het zand, maar je voelt direct hoe het is om een kite te besturen.

Gaat het besturen van de kite goed, dan gaan we het water in. Hier zul je ervaren hoe het is om door de kracht van de kite voortgetrokken te worden op het water. Gaat ook dit lekker, dan zul je in de eerste les al beginnen met de waterstart en je eerste meters als kitesurfer maken.

Les nummer 2

Niet iedereen is een natuurtalent en daarom komt niet iedereen in de eerste les toe aan de waterstart. Dat geeft niet: in de tweede les gaat dit je zeker lukken. De oefeningen uit de eerste les worden herhaald en hier worden nieuwe technieken aan toegevoegd. De focus ligt op het aanvoelen en leren beheersen van de vlieger. Zodra je dat in de vingers hebt, ben je al een heel eind op weg. De volgende stap leer je in de derde les.

De derde les

Tijdens de derde kiteless verleggen we de focus meer naar het board. Je hebt controle over de vlieger en kunt dus meer gaan oefenen op de waterstart en het controleren van vlieger en board tegelijk. Als je de smaak te pakken hebt, zul je zien dat het al lukt om afstanden zelfstandig af te leggen. Ook leer je in twee richtingen varen.

Zodra je zelfstandig kunt kitesurfen, is veiligheid natuurlijk van groot belang. Daarom besteden wij hier ook aandacht aan in de kitelessen. In de theorie en in de praktijk. In de derde les leer je onder andere upwind bodydraggen en wat je moet doen wanneer je jouw board kwijtraakt of te maken krijgt met materiaalpech.

Zin? Kom lessen

Heb jij zin om te leren kitesurfen? Schrijf je dan direct in voor onze kitelessen. Dat kan eenvoudig online. Je kunt direct een datum selecteren, kiezen hoeveel dagen les je wilt hebben en of je privéles wilt krijgen of in een groep.

Leren Kitesurfen doet het net even anders.

Lange lessen klinkt als waar voor je geld krijgen maar in de praktijk is dit vaak niet het geval. Onze kitesurfles is intensief en duurt rond de 2,5 uur, hierna heb je minder energie en maak je sneller fouten.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Bel of mail ons en wij beantwoorden al je vragen en geven alle informatie die je nodig hebt. Wij hopen je snel te mogen begroeten in een van onze lessen.

Welke kitesurfles kies jij?

Basis Les

€109

3 Daagse Cursus

BESTSELLER!

€ 279

Prive Les

€159

Veelgestelde vragen

Om zoveel mogelijk vragen over de kitesurflessen te beantwoorden via de website hebben we de meest gestelde vragen opgeschreven.

Iedereen kan leren kitesurfen. De een heeft er aanleg voor en vaart de eerste les al weg, de ander heeft er iets langer de tijd voor nodig. Maar wij garanderen iedereen zijn eerste meters binnen 3 lessen.

Wij hebben vaste tijden om 9 / 12 / 15 uur waarop je je kitesurfles zelf kunt inplannen. Soms komt het door de wind en/of het getij beter uit als we de les een uur eerder of later doen, Lerenkitesurfen.nl streeft er namelijk naar de best mogelijke kwaliteit te bieden. Wij zullen je hier dan van op de hoogte brengen.

Lessen worden 7 dagen per week gegeven op de dagen dat de wind goed genoeg is.

In overleg is het soms ook mogelijk om een avond les te doen welke start om 17:00 of 18:00 uur.

Wij geven met 1 instructeur maximaal op 2 personen les. Doordat er altijd 1 cursist aan de kite vast zit en door de andere cursist word vastgehouden blijft deze ook bezig. Onze instructeur kan tegelijkertijd aan beide cursisten uitleg geven en er staat nooit iemand niets te doen.

Heb je liever 1 op 1 les? Dan is wellicht onze prive les iets voor jou.